Gewichtsbegeleiding

Intakegesprek
In het intakegesprek noteer ik je persoonsgegevens, gezondheidsgegevens en bijzonderheden, zoals motivatie en verwachtingen van het begeleidingstraject. Daarnaast wordt je huidige eet- en beweegpatroon besproken. Om hier een goed beeld van te krijgen houd je gedurende één of twee weken een eetverslag bij. Bij de intake word je ook gewogen, waarna ik een gewichtsanalyse (o.a. tailleomvang, vetpercentage, spiermassa, BMI) maak en wordt in overleg het streefgewicht vastgesteld. Aan de hand van de gegevens uit het intakegesprek stel ik een persoonlijk plan van aanpak op.

Consult
Tijdens de vervolgconsulten bespreken we de voortgang en de zaken waar je tegen aan loopt. Je krijgt informatie over onder meer gezonde voeding, vetten, vitamines en mineralen, het lezen van etiketten, bereidingsmethoden, beweging, tips betreffende uit eten gaan, etc.

Beweging
Beweging is een van de belangrijkste onderdelen voor het realiseren van een gezond gewicht. Door te letten op de voeding in combinatie met voldoende beweging zal je sneller resultaat boeken. Beweging staat aan de basis van een gezonde leefstijl!

Weeg & Wandel arrangement
Als je een stok achter de deur nodig hebt om in beweging te komen en te blijven én je vindt het leuk om in groepsverband de benen te strekken dan is het Weeg & Wandel arrangement wellicht wat voor je. Voor meer informatie betreffende dit arrangement klik dan hier.

Wandelen kost niks, is laag drempelig en reuze gezond
In een onderzoek is te lezen dat regelmatig wandelen je leven daadwerkelijk verlengt. Wandelen zorgt voor ontspanning, een verhoogde zuurstofopname en laat alles in het lichaam stromen, waardoor het zich kan ontdoen van afvalstoffen.